Postverzenders aangehouden voor versturen van coke

0
3

Rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade hebben vorige week drie personen aangehouden voor overtreding van de Wet verdovende middelen. Deze personen verstuurden in drie afzonderlijke gevallen pakketten met daarin cocaïne.

Ketura E. (19) is op haar woonadres in het district Wanica opgespoord en aangehouden. Zij heeft vermoedelijk op 15 oktober 2019 en dinsdag 7 januari 2020 twee dozen ter verzending aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo. Tijdens controle door de douanerecherche werd er in beide dozen cocaïne aangetroffen. Voor deze dienst ontving de postverzendster voor beide dozen een bedrag van SRD 510.

Twee andere postverzenders Jomuel A. (22) en Astrid G. (43) hebben zich op 16 januari eveneens aangemeld op het bureau van de Narcoticabrigade. Zowel Jomuel als Astrid hebben afzonderlijk op zaterdag 19 oktober 2019 een doos ter verzending gepost. Tijdens controle vond de douanerecherche in de doos van Jomuel 74 gram cocaïne en in die van Astrid 113 gram cocaïne. Beide postverzenders werden opgespoord op hun woonadressen, maar niet aangetroffen. Na te zijn ontboden meldde het tweetal zich aan.

Volgens verklaring van Jomuel heeft hij de doos voor iemand gepost. Hij ontving een voorschot van 50 euro en moest nog 200 euro in ontvangst krijgen.
In alle drie gevallen droeg de douanerecherche de dozen met de drugs over aan de Narcoticabrigade voor nader onderzoek.

Ketura, Jomuel en Astrid zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze drie zaken duurt voort.

(bron: srherald.com)