Nieuw bestuur Thalia: kunst en cultuur naar hoger niveau tillen

0
1

Nieuw bestuur Thalia: kunst en cultuur naar hoger niveau tillen 1

Het nieuwe bestuur van het toneelgenootschap Thalia, dat per 1 november officieel zitting heeft genomen, is de mening toegedaan dat wij kunst en cultuur met z’n allen naar een hoger niveau moeten tillen, want er is voldoende potentie in Suriname.

De voorzitter geeft aan dat het toneelgenootschap zijn waardige plaats in de Surinaamse samenleving moet behouden en zijn bijdrage zal leveren om kunst en cultuur naar een hoger niveau te tillen. “Wij zullen samen met onze leden en toekomstige leden de totale gemeenschap bij ons toneelgebeuren betrekken.”

Het bestuur heeft de volgende speerpunten gedefinieerd: meer eigen- en coproducties van Thalia, verwerven van nieuwe leden, gedegen aanpak achterstallig en preventief onderhoud, opzet van een theaterschool, aangaan van nationale en internationale samenwerkingen en betere samenwerking met het directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het bestuur bestaat uit de volgende personen: Humphrey Bergraaf (voorzitter), Jeet Moenesar (secretaris), Sherita Gajadhar-Somwaru (penningmeester), Anthony Wong (1ste commissaris) en Cliften Sno (2de commissaris).

De voormalige bestuursleden zijn: Eunice Kleine, Joan Jessurun, Alwin Breinburg en Ivan Tai A Pin.

(bron: srherald.com)