Mogelijke vliegtuigkaping Schiphol; passagiers en crew veilig van boord

0
0

Mogelijke vliegtuigkaping Schiphol; passagiers en crew veilig van boord 1

Op Schiphol is mogelijk een vliegtuigkaping aan de gang, melden bronnen binnen de marechaussee. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. De passagiers en crew zijn veilig van boord, zegt de Marechaussee.

Tijdens het boarden zou de gezagvoerder van het vliegtuig op de alarmknop voor een kaping hebben gedrukt. Het is onduidelijk of er een terroristisch motief is. Er zouden 27 passagiers zijn ingestapt, meldt de NOS.

Jos van Dongen, een verslaggever van het Nederlandse actualiteitenprogramma Zembla, is op Schiphol. Volgens hem wordt de D-pier ontruimd en rijden er auto’s met geblindeerde ramen naar gate D5 toe. Hij is weggestuurd door de marechaussee, net als de andere reizigers.

Een piloot in de cockpit van een ander vliegtuig zegt dat er een startverbod geldt voor de hele D-pier en een gedeelte van de E-pier.

De plenaire vergadering in het Nederlandse parlement, de Tweede Kamer, is stilgelegd, omdat minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ook met Schiphol bezig is.

Treinstation Utrecht Centraal werd korte tijd ontruimd omdat het brandalarm was afgegaan. Volgens ProRail ging dat om een loos alarm.

(bron: srherald.com)