DSB heeft eindelijk nieuwe directeur

0
47

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft na ruim twee jaar een nieuwe algemeen directeur (CEO). Steven Coutinho is vanaf maandag 5 augustus aangetreden als algemeen directeur bij DSB. Deze functie werd na het vertrek van DSB-directeur Sigmund Proeve sinds 19 januari 2017 waargenomen door Hanna Lieuw Hie-Gonesh. Volgens een persbericht van DSB heeft Lieuw Hie-Gonesh in gezamenlijk overleg besloten het vervolg van haar carrière buiten de bank voort te zetten.

De laatste jaren heeft DSB hard gewerkt, in een uitdagende economische omgeving, om de financiële basis van de bank te herstellen. Een managementtransformatie is belangrijk om de volgende fase in het herstel van de bank succesvol te voltooien en de verdere groei van DSB voort te zetten, stelt de bank.

Coutinho is trots deel te mogen uitmaken van DSB. “Ik geloof in de potentie van DSB. Het zijn uitdagende economische tijden, maar DSB zal haar positie in de Surinaamse maatschappij verder verstevigen. De focus zal voortdurend liggen op onze gewaardeerde klanten die een snelle, verbeterde en simpele dienstverlening mogen verwachten. Daarnaast zal er bijzondere aandacht worden besteed aan onze medewerkers in de vorm van regelmatige begeleiding, zelfsturing en zelfverantwoordelijkheid met inachtneming van het beheersen van de risico’s”, zegt Coutinho.

In zijn vorige functie was Coutinho hoofd van het operational transformation proces van RBC Royal Bank of Canada, de grootste bank van Canada. In deze rol heeft hij voor 17 landen de operationele transformatie geleid om zowel de client experience te verbeteren, alsmede de kwaliteit en integriteit van de interne operaties te optimaliseren.

Vóór deze uitdagende positie was Coutinho als Managing Director van de RBC eindverantwoordelijk voor de Nederlandse Antillen en Suriname, een rol die hij vervulde na enkele jaren als Chief Commercial Officer bij de Hakrinbank in Suriname gewerkt te hebben.

Coutinho heeft een Master’s Degree in Natuurkunde en een MBA in financiën van de gerenommeerde Wharton School of Finance in Pennsylvania. Daarnaast is hij schrijver van de boeken Thinking outside Nature’s Box en Breaking Rank.

DSB-directielid Peter Ng A Tham heeft eerder aangegeven op eigen verzoek zijn dienstverband bij DSB te beëindigen per 1 november. Hij zal tot het einde van zijn dienstverband bij de bank betrokken blijven als adviseur van de directie.

Van het DSB-directieteam blijft alleen nog over René van Rooij, Chief Operating Officer. Het directieteam van DSB bestaat per 5 augustus uit Coutinho en René van Rooij in de functie van Chief Operating Officer.

(bron: srherald.com)