Brandweer heeft houtblokken op openbare weg moeten blussen

0
2

Brandweer heeft houtblokken op openbare weg moeten blussen 1

De brandweer van de post Brownsweg kreeg gistermiddag van de politie van Brownsweg de melding dat de weg naar Nieuw-Jacob Kondre vlam had gevat. Deze weg is ongeveer 25 kilometer verwijderd van de weg naar Atjoni. Ter plekke aangekomen bleek het om houtblokken te gaan die op de openbare weg waren geplaatst met daarover een laagje lateriet. Doordat de houtblokken zijn gaan branden, ontstond er een verzakking in de weg.

De brand is begonnen bij een grasbrand niet ver verwijderd van de houtblokken waardoor de blokken ook vlam vatten, geeft brandweervoorlichter Olton Pinas, te kennen tegenover Suriname Herald. Pinas legt uit dat het voor de brandweer moeilijk was om de brand te blussen vanwege de laag lateriet die erover was.

Er is toen assistentie gevraagd van multinational Iamgold die een graafmachine ter beschikking stelde. De graafmachine heeft de houtblokken kunnen verwijderen waardoor de brandweer haar werk heeft kunnen doen. De brandweer heeft ook ondersteuning gekregen van een ondernemer die ter plaatste was. Die heeft zijn draagbare motorspuit ingezet om water uit een nabijgelegen kreek te pompen. Het brandweervoertuig kon moeilijk in de buurt van de kreek komen om water vandaaruit te halen voor de bluswerkzaamheden.

Nadat de brand was geblust, was het voor de automobilisten moeilijk om over de weg te rijden vanwege de verzakking van de weg. Met de graafmachine van Iamgold werd er een tijdelijke bypass gemaakt zodat de automobilisten nog over de weg konden rijden.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Pinas weet niet wie de houtblokken daar heeft geplaatste, maar er wordt aangegeven dat die daar zijn geplaatst om de weg te verhogen.

Vishmohanie Thomas

(bron: srherald.com)